Perjantai 21.4

Maitoaltistus alkoi torstaina 6.4.2006 sairaalalla, ei välittömiä oireita lievää poskien punoittamista lukuunottamatta.

Viikko 1:
- posket punoittivat koko ajan, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Parina päivänä myös vaippa-alueella oli ihottumaa, punoitusta ja pientä näppyä.
- ulosteen koostumus muuttui; löysästä maitokakasta tuli kovaa, tarttuvaa tahnaa, jonka haju meinasi tyrmätä jokaisen vastaantulijan. Uskoin tämän johtuvan maitoaltistuksen kanssa yhtäaikaa aloitetusta vitamiiniseoksesta, jonka kerrottiin muuttavan kakkaa erilaiseksi. Viikon lopulla kakka oli parina päivänä normaali maitokakka, joskin reilu satsi.
- illat olivat hieman levottomia, useampana päivänä sain nukuttaa poikasen syliin, josta sänkyyn uinumaan. Ilmavaivoja oli muutamana päivänä. Tällöin myös esiintyi itkuisuutta, joka kuitenkin loppui kun poika sai rupsuteltua enimmät pois.
- kortisonivoidetta laitoin punoittaviin poskiin muutamana päivänä ja se selkeästi veikin punoitusta pois. Ei kuitenkaan pitkäksi aikaa.
- 6. päivänä altistuksen alusta poika pulautteli muutamaan otteeseen, ensin työnnettyään leluauton liian syvälle kurkkuun (heh), myöhemmin syötyään reilun puuroannoksen. Pulauttelu ei kuitenkaan kuulu Ässän "tapoihin".
- maitomäärät olivat ensipäivinä n. 1-2dl ja myöhemmin samaa luokkaa tai jopa vähemmän. Itselleni lisäsin maitotuotteet ruokavalioon viikon kuluessa.

Viikko 2 (ja 3):
Viikko alkoi reissulla mummolaan 300km päähän eikä oireita tullut kovin tarkkaan kirjoitettua ylös. Nämä siis muistinvaraisia.
- 8. päivänä jugurtti + ämmä -aterian jälkeen pulauttelua kahdesti. Tuolloin myös ilmavaivoja (mahdolliset aiheuttajat possunliha tai kahvi?) sekä voimakasta poskien punoitusta iltaa kohden, yöllä myös tiheää syömistä.
- pari seuraavaa päivää meni paremmin, vähemmillä ilmavaivoilla ja paremmilla unilla. Su-ma -yönä poika yllätti nukkumalla 10 tuntia putkeen! Myöskin kotona yö meni hyvin, 12,5h yhdellä syönnillä.
- parina iltana poika oli itkuinen, huusi kunnes sai ilmat rupsuteltua suolistosta.
- hengitys alkoi rohista ma-ti tienoilla. Ajattelin sen olevan alkavaa flunssaa, mutta koska rohina voi olla oire sopimattomasta ruuasta, merkkaan senkin tähän. Rohisemista on ilmaantunut joka päivä tähän päivään mennessä, enemmän tai vähemmän. Myöskin pientä yskähtelyä sekä itkuisuuteen liittyvää korvan haromista.
- posket ovat punoittaneet edelleen koko ajan, ei pahasti mutta kuitenkin. Lievää kuivuutta on havaittavissa myös. Kortisonia laitan satunnaisesti pahimpiin läntteihin, muutoin saavat olla ihan koskematta.
- kakka on ollut tahnakakkaa tullessaan, mutta normaalia pidempiä taukoja pikkumies on pitänyt. Voisikohan tämäkin selittää itkuisuuden ja ilmavaivat?

Miltä teistä kuulostaa? En aio vielä viheltää peliä poikki ilman selkeää diagnoosia, mutta aika uhkaavalta tuo minusta näyttää. Kontrollisoitto allergialääkärille on varmasti ihan hyvä idea ensi viikolla, vaikka hän vasta eilen antoi puhtaan paperit maitoallergian osalta. Enpä tajunnut noita kaikkia oireita luetella.
Nyt otan myös jäitä hattuun tuon kalkkunanlihan kanssa, ei ole mitään järkeä tuputtaa uutta ruoka-ainetta kun ei edellisestäkään ole saatu varmuutta.