Unohdin sitten kuitenkin polkata Ässän allergiatilanteesta vaikka tarkoitus oli. Sama pää kesät talvet...

Tiistaina laitoin isommille lapsille päivälliseksi pyttipannua. Tokihan jommankumman lusikka oli päässyt tipahtamaan lattialle ja kuopus sen suuhunsa tunki... Itse en tilannetta nähnyt, mutta mies sai aterimen pelastettua Ässän suusta muutamassa sekunnissa. Ilmeisesti nuokin sekunnit olivat riittävästi, sillä raukan poskeen ilmestyi kamala ihottumaläikkä, violetin sävyinen, kuumottava ja turvonnut.
Jotenkin sitten ajattelin, että läikkä menee seuraavaan päivään mennessä ohi ja aamulla ennen Vauvan heräämistä join kupillisen kaakaota ja voitelin leipäni Oivariinilla, kun ei muuta kaapissa ollut. Ehdin jo syödä ja juoda, ja sitten pikkumies heräsi, poski edelleen karmean näköisenä... No, maitoaltistus ei luvannut hyvää; seuraava yö valvottiin klo 02.15-04.15 mahakipujen takia. Ässä-parka huusi, söi, vääntelehti, piereksi, söi, huusi, leikki hetken kitisten lattialla, söi, piereksi... Koko kaksi tuntia tätä ja lopulta itki sekä äiti että poika. Pikkuhiljaa masu kuitenkin rauhoittui, luultavasti sai ilmat pihalle ja olo helpottui. Raukka nukahti vähän neljän jälkeen uudestaan ja mamma perässä.
Punoittava läikkä on edelleen poskessa. Vaalentunut on hieman, mutta vieläkin koko alue on kuuma ja turvonnut. Mietin jo ottaisinko yhteyttä allergiapolille, mutta mitäpä hekään osaisi sanoa? Että olitpas tyhmä kun teit noin epämääräisesti tuon maitoaltistuksen? Senhän tiedän jo itsekin. Nyt olen jatkanut tiukasti maidottomalla eikä ilmavaivoja ole kamalasti tullut. Ajattelin kyllä pyytää maitoaltistusta sairaalassa huhtikuun allergiapolikäynnillä, mikäli tuo ihottuma vain paranee siihen mennessä. En oikein tiedä mitä uskaltaisin koko läikkään laittaa, kun Sibicortille poika on allerginen (nähtävästi) eikä meillä muuta vastaavaa taida ollakaan.
Kiinteistä menee tällä hetkellä riisipuuro (Muksu) ja päärynäsose (Muksu), tosin jälkimmäinen kysymysmerkillä. Olisi todella harmi jos päärynä ei sopisi (nyt on taas useampi päivä maisteltu puuron seassa mutta oireita en osaa tulkita), sillä Ässä todella tykkää päärynä-riisipuurosta! Tänäänkin meni vajaan desin annos suuta isoksi aukoen ja lisää olisi varmasti ottanut jos olisin antanut. Tosin liekö sitten liian iso satsi kun vähän itkustutti tuossa aiemmin... mene ja tiedä.
Seuraava kokeiltava olisi se kalkkuna, mutten uskalla sitä nyt ottaa ennen kun saan pojan edes hitusen oireettomammaksi. Tuo ihottuma olisi ainakin saatava laskemaan ja testattava, johtuuko kitinät todella päärynästä vai vain normaaleista suolimuutoksista kiinteiden myötä. On tämä todellista salapoliisityötä!

Tältä se Ässän poski näytti/näyttää:

51355.jpg