Torstai 9.3

Onpa viikko vierähtänyt joutuisaan.

Maanantaina kävimme lasten kanssa uimahallissa, Ässäkin ensimmäistä kertaa. Kylläpä oli naamat hymyssä joka lapsella, vaikka vähän kylmä meinasikin pikkuläträäjille välillä tulla. Isommat leikkivät krokotiilia pikkualtaassa (vettä max. 20cm), Ässä lätsytteli vettä kämmenillään ja olisi väkisellä halunnut päästä konttailemaan altaaseen. Isompia uitimme myös isommassa lastenaltaassa vuorotellen miehen kanssa ja lapset tykkäsivät, vaikka vähän jännittikin kun ei jalat yltäneet pohjaan.

Mies meni eilen kokeilemaan yötyötä. Hommat alkoivat klo 23 illalla ja herra kotiutui tänään klo 13.20 pitkän yön tehneenä. Nyt reppana nukkuu univelkaansa pois ja minä koetan pitää muksut hiljaisena. Ei todellakaan mikään helppo juttu, varsinkaan kun A jätti vaihteeksi päiväunet nukkumatta. Meno tuntuu vaan kiihtyvän iltaa kohti... Ulkoilu olisi yksi ratkaisu, mutta taidan olla itse liian väsynyt sellaiseen, meni nimittäin yö pelastusarmeijalle miettiessä miten mies pärjää, entä jos nukahtaa rattiin, entä jos syttyy tulipalo kotona niin miten saan pelastettua kaikki lapset, entä jos joku murtautuu, entä jos... Luonnollisesti uni ei tullut. Nukahdin vasta puoli kahden maissa ja heräsin tuhat kertaa kahdeksaan mennessä, milloin Ässän takia, milloin muka odottamaan mahdollisia miehen kotiintulosta kertovia ääniä. Olen vahvasti sitä mieltä, että miehen ei tulisi lähteä tuohon yöhommaan, mutta itsehän hän ratkaisun tekee. Toivottavasti ottaa huomioon myös perheen tilanteen, eri asia kuitenkin on pikkulasten isän käydä yötyössä kuin lapsettoman miehen.
***

Jotain olemme saaneet sentään aikaan sisustusrintamalla. Eilinen meni tapetoidessa makuuhuonetta ja piru vie että siitä tulee nätti, vaikka nyt itse sanonkin. Verhot heitin samalla pesuun, saapahan välillä pölyt pois. Tuskin maltan odottaa että tapetointi on valmis ja boordikin seinässä! Vaan täytyypä sanoa, että h-i-d-a-s-t-a tuo hommeli on. Varsinkin näin tottumattomalta :p Saimme siis vain 6 vuotaa vedettyä seinään eilen, neljän tunnin aikana (miinus oheistoiminta kuten ipanoiden komentaminen, ruokailut ja Ässän tissittelyt). No, hitaasti hyvä tulee?
***
Ristipistotyöni on myös edistynyt viime päivinä. Koirankuva on kolmea tumminta väriä vaille valmis, sitten täytyykin etsiä jostain edullinen kehystyspalvelu ja kehystää taulu. Itse en moiseen enää rupea, kun en edellistäkään taulua saanut mieleisekseni. Koirataulun jälkeen pääsen tekemään Nalle Puh -aiheista taulua, tulossa on myös Nasu ja Tiikeri samaa sarjaa. Lääh! Mistähän saisi vielä ostettua kelloon ainakin 12 tuntia lisää? Myöskin kolme käsiparia enemmän helpottaisi elämää.