Aamupuuro ei Ässälle maistunut, niinkuin oletinkin. Ei ilmeisesti pidä tavallisen maidon mausta ja bongaa sen läpi tuosta puurosta, mistä syystä ensimmäisen lusikallisen jälkeen suu puristuukin tiukaksi viivaksi eikä vastaanota enää edes huijaamalla mitään. Täytyy huomenna vain kiltisti tehdä vesipuuroa ja tarjota maitoa mukista sellaisenaan, kylmänä nimittäin maistuu! Vai liekö sitten se mukista juominen niin kivaa, mutta pääasia että saamme nyt tuota kokeiltavaa ainesta menemään, jotta voimme olla varmoja altistuksen tuloksesta.
Aamupalan jälkeen hippasin sitten kaverin kans kaupungille, sai nääkin akat vihdoin vapaapäivän (kaverilla vain nuorimmainen, 3kk ikäinen vauva mukana, itse pääsin aivan yksikseni hummailemaan). Kiertelimme kauppoja, ostin mm. palasen college-kangasta, josta olisi tarkoitus tulla esikolle arkihousut. Myöskin kummipojalle löytyi syntymäpäivälahja sekä varauduin Ässän tuleviin synttäreihin ostamalla servetit ja kakkupaperit valmiiksi. Suhteellisen vähällä rahalla selvisin, ei tullut konkurssi ;)
Iltapäivällä piti vielä käydä ruokakaupassa koko porukan kanssa ja samalla katsastin Prisman lankavalikoiman, tuhannen kerran. Koska en edelleenkään osannut päättää mitä tekisin, jätin langat kauppaan ja päätin ostaa ne vasta, kun tiedän mitä teen ja minkä verran lankaa tarvitsen. (Nyt sitten kotona on muotoutunut ajatus palmikkoneuleesta esikoiselle, Novitan Samoksesta... hmm ;)) Ruokien lisäksi kaupasta lähti mukaan ihanaiset etana-kumpparit kummallekin tarhalaiselle. Söpöä!
Iltapalana tarjosin Ässälle viiliä. Laitoin ensin kuppiin ruokalusikallisen, ajatuksena vain kokeilla kelpaisiko moinen edes. Yllättäen heppu veteli koko satsin hyvillä mielin ja tokihan tarjosin lisää. Kaikenkaikkiaan poju söi puolisen purkkia viiliä höystettynä vajaalla purkillisella persikkasosetta! Päivän maitoaltistusannos tuli siis annettua hapanmaitotuotteen muodossa. Hyvä näin.
Nyt jäämme jännäämään ensi yötä. Ainakin nukahtaminen oli kovin tuskallista pikku-ihmisellä, mutta ehkäpä yö sujuu rauhallisemmin. Tai sitten ei. Aika näyttää.