Torstai 6.4

Aamulla heräsin huonosti nukutun yön jälkeen seiskalta, kipitin suihkuun (hrrr, että inhoan aamusuihkuja kun muutenkin paleltaa!) ja söin aamupalan. Sitten lapset ylös ja hoputtaen vaatteet päälle, onneksi olin laittanut melkein kaiken valmiiksi jo illalla. Isommat ipanaiset heitettiin tarhaan, yhtään ei jäänyt kumpikaan itkemään vaan vilkuttivat heipat ovella. Nyyh, mun pienet!
Ässän kanssa jatkettiin isin kyydillä sairaalalle, allergiapolille. Olimme kerrankin ajoissa paikalla (iiiiso ruksi seinään) ja jouduimme jopa odottelemaan tovin. Ensin kävimme hoitajan huoneessa mittauksessa ja sitten lääkärille. Painokäyrä laskee edelleen kuin lehmänhäntä, pituus samoin laskujohteinen. Tuoreet mitat siis 7785g, 73,5cm ja päänympärys 45,5cm. Hoikka siis, mutta niinhän nämä muutkin mun lapset.
Lääkäri oli samaa mieltä kanssani maitoaltistuksen tekemisestä ja aloitimme sen tänään tavallisella lehmänmaidolla. Jännä miten tuntuu pahalta juottaa kevytmaitoa tuolle ipanaiselle, aivan kuin se olisi jotain minulta pois. No, onneksi hän ei tykkää siitä ;D Varmuuden vuoksi saimme jo mukaan reseptin Nutri-Soijalle, tosin edelleenkin olen ensisijaisesti imetyksen kannalla. Onpahan sentään nyt joku maito varalla jos minulle sattuisi käymään jotain enkä voisi imettää.
Lääkärin jälkeen kävimme vielä ravitsemusterapeutin luona juttelemassa Ässän ruokatilanteesta. Saimme ihan hyvät neuvot mukaan miten edetä sekä reseptin lisäravinteeseen. Rypsiöljy pitää ottaa nyt käyttöön, jotta heppusen painokäyrä saadaan nousemaan ja muutenkin tiuhaan tahtiin lisätä kiinteitä ruokia päiväohjelmaan. Tuli taas vähän sellainen olo, että olen laiskuuttani jättänyt lapsen ruokkimatta... no, voihan niin osin ollakin, mutta en vain tietentahtoen halua huudattaa lasta ja aiheuttaa hälle pahaa oloa toimillani. Teen minkä pystyn.
Maitoaltistus on sujunut tähän mennessä hyvin *kop kop* Ensisipaisu huuleen ei tuottanut minkäänlaista reaktiota, 2ml maitoa heppu joi vielä mielellään. Seuraava annos, 10ml meni hörppyyttämällä nokkamukista, tässä vaiheessa alkoivat posket hieman punoittaa. Puolen tunnin päästä piti sitten antaakin jo 50ml ja se oli ihan kamalaa. Jouduin herättämään Ässän kesken unien ja hän oli kuin ampiainen, niin raivoissaan keskeytyksestä. Maidonjuonti tuossa mielentilassa ja vieläpä tuttipullosta ei todellakaan ollut hänen mieleensä ;) Niinpä vain tirskautin pullosta muutaman tipan kerrallaan huutavaan suuhun ja "pakkojuotin" maidon tällä tavalla. Olipa vaan loukkaantuneen näköinen poika juoton jälkeen, mutta onneksi leppyi nopeasti ja alkoi hyvillä mielin leikkimään.
Viimeinen satsi olisi ollut 100ml maitoa, mutta edellisestä kokemuksesta viisastuneena emme edes yrittäneet saada sitä pullosta juotettua. Tein maitoon mukana olleen puurosatsin ja koetin huijata Ässää syömään maitopuuronsa persikkasoseen avulla. Metsään meni! Pelkälle persikalle suu aukesi niin nätisti, mutta jos joukossa oli hitunenkin puuroa, napsahti vetoketju kiinni ja kädet huitoivat lusikkaa niin maan vimmatusti. Vajaa puolet tästä satsista upposi lopulta huijaamalla, joka toinen lusikka puuroa ja  joka toinen persikkaa.
Reilun tunnin istuimme vielä odotushuoneessa viimeisen satsin jälkeen, mutta kun ei mitään mainittavia oireita tullut poskien punoitusta lukuunottamatta, niin saimme luvan lähteä kotiin. Mielenkiinnolla odottelen mitä ensi yö tuo tullessaan, yleensähän poju reagoi noin puolen vuorokauden viiveellä suolioirein. Maitoaltistusta olisi nyt tarkoitus jatkaa seuraavat 2 viikkoa, jonka jälkeen lääkäri soittaa ja kyselee tuloksista. Toisaalta toivon että maito kävisi, samalla helpottuisi minunkin ruokapolitiikka huomattavasti. Tai jos ei käy, niin olisi sitten kunnolla epäsopiva, ettei jäädä kysymysmerkki-tilanteeseen.
Nyt seuraava aika on ravitsemusterapeutille kesäkuussa, juhannusviikolla. Tuolloin katsotaan tilannetta eteenpäin, kontrolloidaan painoa ja mietitään jatkoa. Uutta lääkäriaikaa saamme vasta syksyllä. Toki aina voi soittaa jos jotain erikoista tulee.
En oikein tiedä vielä olenko sisäistänyt kaikkea, mitä polikäynti toi tullessaan, toisaalta asiat tuntuvat sujuvan liiankin nopeasti. En ajatellut ollenkaan, että maitoaltistus tehdään tavallisella maidolla... nyt tuo poika tuntuu niin kamalan isolta! Tästähän se lehmänmaidon juonti nyt sitten vain lisääntyy, mikäli maito sopii. Saa nähdä miten imetyksen nyt sitten käy, pysyykö ennallaan vai väheneekö.
Nyt tuli mies kotiin hakemasta lapsosia tarhasta, joten menenpä kuuntemaan päivän kuulumisia :)