Sunnuntai 25.9

Muutamien viime päivien otoksia:

Torstai-iltana kävi Vauvamme elämänsä ensimmäisen kerran suihkussa. Tähän saakka on hän käynyt joka kerran kylvyssä, mutta poika on kasvanut niin isoksi, ettei kunnolla sovi ammeeseen. Hän tuntee olonsa epävarmaksi ja ahdistuu, kun yritän kylvettää. Niinpä vein suihkun alle, pesin tukan ja juttelin koko ajan kehuvasti ja rauhoittelevasti. Tulos; ei huutoa! Silmin nähden tyytyväisempi vauva, kun äiti tajusi homman pointin. Kerrankin näin päin. Ja ammeessa kylpyä jatkamme pojan opittua istumaan.

Perjantaina huomasin turvonneen ja aristavan kohdan Vauvan alaikenissä, hammas tulossa! Ihmeen nätisti on tuota hampia pukannut, ei paljon vielä voi sanoa pojan kiukunneen/kiukkuavan. Ellei sitten satunnaiset risaiset yöt johdu tuosta? Tuntuu vaan hassulta, että poika nukkuisi 2-3 yötä huonosti ja sitten taas vetäisee klo 22-06 unta putkeen, ja että tämä johtuisi hampaasta... Luulisi hänen sitten heräilevän joka yö vähän väliä? Miksi hammas kiusaisi vain toisina öinä ja välillä ei ollenkaan? Elämän suuria mysteerejä :D

Eilen Vauva myös keksi hauskan leikin nimeltä "Kellon viisari". Hän itse esittää siinä pääosaa ja juoni menee suunnilleen näin; hän makaa mahallaan ja pyörii napansa ympäri niin että katseleekin kohta sinne suuntaan, missä varpaat hetki sitten oli. Mielenkiintoinen ja erittäin omaperäinen leikki, vai mitä ;) Mutta kasvuetappi tämäkin.

Eilen mies lähti töihin klo 7 maissa ja kotiutui kolmen jälkeen. Teimme ruuan ja aloimme siivoamaan, ilmeisesti Rita-hurrikaani vaikutti meille saakka sillä näin puhdasta meillä ei ole ollut naismuistiin! Matotkin pääsivät peräti virkistymään pihalle, lattiat tuli imuroitua ja pestyä ja pöytäpinnat siistittyä. Sitten olikin mukava lasten nukahdettua viettää aikaa yhdessä. Anoppi tuli meille klo 20 maissa ja tuntia myöhemmin pääsimme särpimään rapuja ja nauttimaan viiniä. Aika askarteluahan tuo oli, mutta kaikki selvisivät urakasta kunnialla :) Sellaista ajanvietettä lähinnä, nälkä piti poistaa leivällä ;)
Tuhosimme 2 pulloa viiniä ja hauskaa oli. Anoppi lähti puolen yön maissa ja itse pääsimme miehen kanssa nukkumaan yhden jälkeen. Vauva heräsi onneksi syömään vasta neljän maissa, joten viini oli jo sen verran haihtunut päästä että uskalsin imettää pojan
normaalisti

***

Nyt pitäisi kipittää suihkuun, laittaa jotain aamupalaa lapsukaisille ja kiirehtiä sitten imetystukiryhmän tapaamiseen. Olen lupautunut avustamaan heitä marraskuisen imetysviikon tempauksissa, käymme mm. sairaalalla jakamassa mainoslappusia ja kerromme imetystukiryhmän toiminnasta. Myöskin väsäämiäni kotisivuja tarkastetaan ja muokataan kuntoon, jotta ne mahdollisimman pian saisi nettiin infoa jakamaan... Tuumasta toimeen, suihku odottaa.