Torstai 12.1

Aerobic oli tänään. Tanssillinen aerobic. Olisinpa miettinyt ajatuksella mitä tuo etuliite tanssillinen tarkoittaa. Jalat solmussa, hiki virraten koitin pysyä muiden, jo syksystä lähtien treenanneiden kukkakeppien seassa. Useammin kuin kerran mielessä välähti leikin kesken jättäminen, sitten taas sisuunnuin ja jatkoin. Mietin jo jättäisinkö vain ensi viikolla menemättä, mutta en tosiaankaan anna niille muille sitä naurunaihetta! Hitto vieköön, minäkin olen vielä joskus laiha ja hyväkuntoinen, menköön siihen sitten vaikka puoli vuosisataa.
Huomenna en varmaan tahdo päästä sängystä ylös, mutta ei se mitään, onhan mies kotona nostokurkena. Päätin, että menen lasten kanssa avoimeen päiväkotiin vaikka henki menisi! Ei tämä elämä kotona makaamalla parane, jotain on tehtävä. Ihmisten ilmoille ja liikkumaan. Voi kun se olisikin näin helppoa miltä kuulostaa.

***

Pari päivää tässä menikin ahdistuksen vallassa ja itseä syytellen vauvan ruokatilanteesta. Tiistaisen neuvolalääkärikäynnin jälkeen olen vain miettinyt mitä teen väärin, miksi vauva reagoi, mille se reagoi vai onko huudot vain oman mielikuvitukseni tuote (ei ainakaan tunnu siltä klo 02 yöllä). Oireet eivät ole pahoja. Ei rikkirevittyä ihoa, kirkuvanpunaista vaippaihottumaa. Vain epämääräisiä ilmavaivoja ja huutoa sekä kitinää ja kiukkuisuutta, punaisten poskien siivittämänä. Välillä suunnittelen jo lopettavani imetyksen, mutten sitten kuitenkaan... Niin paljon töitä sen onnistumisen eteen olemme tehneet. Ja sitten sekin, että jos vauva nyt on allerginen, niin voihan olla ettei tavalliset korvikkeet käykään vaan joudumme apteekin erikoismaidoille... Mieluummin itse rajoitan ruokavaliotani ja annan ilmaista maitoa, kun käytän maltaita maksavaa korviketta. Toki sitten täytyy miettiä uudestaan jos ruokavalio rajoittuu liian suppeaksi. Tällä hetkellä voin syödä ja juoda vielä suhteellisen hyvin, jos vain aina jaksaisin laittaa samoja ruokia ;) Lähinnä leipä-linjalla olen viime päivät elänyt.

Jahas, pikkuinen huutelee jo unimaitoa, joten menenpä tissiksi... jatkuu myöhemmin.