Sunnuntai 1.1.2006

Aika rientää, pienenpieni vauvani on tänään jo 8 kuukautta vanha. Iso poika jo!

* Vauva osaa istua tuetta. Häntä ei kuitenkaan arvaa vielä yksinään jättää, sillä kyllästymisen tullessa heppu heittäytyy taaksepäin ja ilman auttavia käsiä kolauttaa päänsä lattiaan. Joku lelu kädessä auttaa pitämään tasapainon paremmin.
* Konttausasento osataan jo loistavasti, tosin on sitä harjoiteltukin. Vauva tykkää hytkytellä itseään "konttarina" ja ottaapa tuo jo vähän jalkoja alleenkin. Eteneminen on vielä toistaiseksi hyökkäystyyliä, eli konttausasennosta heppu syöksähtää eteenpäin naamalleen. Hyvinhän tuo pääsee liikkumaan niinkin ;D
* S tykkää seisoa sylissä tomerasti, mutta tukea vasten moinen ei onnistu kun ei sälli tajua pitää mistään kiinni. Eipä tässä kiire vielä olekaan.
* Ensimmäinen sana on sanottu tässä viikon varrella. Pari viikkoa vauveli tapaili "äittä", "ttä", "tti", mutta toissapäivänä kuulin ensimmäisen kerran ihan oikean "äiti"-sanan jäbän suusta. Toinen hoettava asia on "higghih", mitä se sitten tarkoittaakaan.
* Kiinteiden suhteen otimme suosiolla tauon. Alkoi joka ruuasta naama punoittaa ja peräpää rupsutella, joten nyt koitamme rauhoittaa mahan ja neuvolan ohjeiden mukaan jatkamme harjoituksia. Omaakin ruokavaliotani koetan tarkkailla mahdollisimman paljon, etten vaan söisi kiellettyjä aineita ja aiheuttaisi maidollani pojalle lisää mielipahaa.
* Poikanen on maistellut muutamaan otteeseen lasista vettä. Ilmeet on hyviä, ei taida oikein olla suosikkijuomaa :D Tissimaito maistuu sitäkin paremmin, tosin suoraan meijeristä.
* Vauva sairastui rs-virukseen viikkoa ennen joulua. Ensimmäisen antibioottikuurinsa heppu aloitti vajaa 8-kuisena keuhkoputkentulehdukseen.
* Vauvan vaatekaapista on poistettu 68-70cm vaatteet kokonaan, 74-80cm vaatteita käytämme.
* Vaippoina käytämme mieluiten päivällä Igulee/Ronja tms. sisävaippaa kera villisten ja yöllä kertistä. Tosin nyt sairastellessa on päiväsaikaankin ollut kertakäyttöiset kätevämpiä, kun tuota antibioottikakkaa saa joka vaipasta metsästellä. Yöks.
* Ensimmäinen joulukin tuli vietettyä, pukkia ei rohkea pikkumies pelännyt ollenkaan ja saikin monta pakettia. Lahjoiksi tuli toivomuksen mukaisia juttuja, kuten lampaantalja, 2 bodya, Mula-pallonkuljetusrata, Brio-taaperokärry ja pari pientä lelua. Käytössä ovat jo kaikki :D
* Vauva on edelleen sairaudestaan huolimatta aurinkoinen, hyväntuulinen poika, joka hermostuu vain ollessaan yliväsynyt (iltaisin) tai nälissään. Päivällä nukkuu yleensä päiväunet 2-3h mutta sitten illasta valvotaankin pitkiä toveja, torkahtaen välillä 15-30 minuutiksi. Yöllä S syö vielä keskimäärin 2 kertaa, sairaana useammin. Viime yö on kyllä pakko mainita, illan taisteluiden jälkeen jätkä veti unta 7 tuntia putkeen! Tekisipä tuota useamminkin...
* Suussa on jo 4 hammasta, kaksi ylhäällä ja kaksi alhaalla. Ja niillä pureminen sattuu - testattu on mm. äidin sormiin ja rintoihin.
* 8kk-mitat 7540g, 70,9cm ja py 44,5cm. (mitat päivitetty 13.1)

Nyt kuuluu kutsu, pienimies taitaa olla evästä vailla.