Perjantai 13.1

Allergiapolilta soitettiin. Ovat varailemassa sitä aikaa ja kyseli sen tiimoilta muutamia juttuja, mm. altistuksesta. Olivat saaneet sellaisen käsityksen, että Ässälle pitäisi testata korvike ja vehnäpuuro tuolla käynnillä. Olin kyllä puhelimessakin ihan että häh, änkytin vain että miksi ihmeessä? Vauva on vasta 8,5kk eikä viljoja ole saanut vielä mitään, niin miksi pitäisi aloittaa vehnällä, mikä on paitsi yleisin allergianaihettuaja, myös suositeltu jättämään viljoista viimeiseksi. KORV- järjestystä olin itse ajatellut noudattaa. (Kaura-Ohra-Ruis-Vehnä) Ja korvike, miksi ihmeessä pitäisi sitä antaa kun kerran S ei reagoi äidinmaidon kautta lehmikseen ja minulla oma maito kyllä riittää? No, yhteisellä sopimuksella kyseiset altistukset jätetäänkin nyt pois.
Saamme aikaa helmikuun alkuun ja silloin tehdään prick-testit sekä pääsemme juttelemaan ravitsemusterapeutin kanssa. Minun oma ruokavalioni kun ei ole tällä hetkellä millään muotoa terveellinen, en jaksa enkä osaa paneutua siihen sillä lailla ajan kanssa kuin pitäisi. Jäi jotenkin tiistaisesta neuvolalääkärillä käynnistäkin sellainen maku suuhun, että vain kuvittelen oireet ja turhaan pidän lasta nälässä, laiskuuttani tai jotain...
Annoin eilen vauvalle teelusikallisen päärynää, itse muussattua ja keitettyä. Kun oireita ei tullut, annoin tänään yhden jääpalakuutiollisen. Voi kunpa, oi pliis, kun ei vaan tulisi huutoa ja punaisia poskia! Väsyttää pelkkä ajatuskin kipeää mahaa huutavasta pojasta, jonka oloa en voi helpottaa ja syytän taas itseäni kun piti antaa sosetta. No, toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato... jospa tänä iltana ei meillä huutoa kuuluisikaan.
 
***

Tänään heräsimme ajoissa, hääräsimme aamupuuhat ja lähdimme ajelemaan kaupungille. A:lla oli 3v-hammashoitaja-käynti klo 9. Hammasrivit on aika tiiviit ja alahampaat koskettaa kitalakea, mutta muuten tilanne ihan hyvä. Reikiä nolla! Seuraavalla käynnillä 5-vuotiaana katsotaan, josko tarvetta oikomishoidolle on.
Hammashoitolakäynnin jälkeen kävelimme kadun yli nuorisotalolle, jossa järjestetään leikkitoimintaa lapsille avoimen päiväkodin nimellä. Lapset leikkivät innoissaan "uusilla" leluilla, kahvittelimme ja teimme kerhokortit. Ihan kivat tilat on kyllä tuolla nuokkarilla, mm. yksi iso sali, jossa lapset saavat juosta ja potkia palloa mielin määrin. Sain purettua ihan kivasti energiaa näiltäkin nappuloilta ;D Kotiin tultua lämmittelimme edellispäivän ruokia, söimme ja sitten pojat kellahtivatkin (isompi tosin vastentahtoisesti, hän kuulemma oli juuri herännyt ;)) päiväunille.
Nyt nautin hetken rauhallisuudesta ja venyttelen eilisen jumpan aiheuttamia jumeja hartioista ennen kun pojat taas herää ja talossa on täysi meno päällä.