Maanantai 16.1

Uhkaavasti näyttää siltä, ettei riisipuuro sittenkään sovi. Tai sitten päärynä. Lauantai-iltana poika kitisi ja paukutteli, mutta luulin sen johtuvan syömästäni kakusta (joka sisälsi kananmunaa). Eilinen ilta oli vielä pahempi. Annoin 1 jääpalakuutiollisen päärynää sekä 1tl täysjyväriisipuuroa n. klo 17 ja heppu oli kuin mallivauva koko illan. Iloitsin jo ettei oireita tullutkaan, kunnes hän sitten heräsi tunnin unien jälkeen klo 23.30 parkumaan ja kitisemään, posket punoittaen ja peppu laulaen. Huokaus. En tiedä mistä moinen johtui, jos ei ruokavaliosta. Itse en eilen syönyt yhtään mitään kananmunaa sisältävää ja mielestäni jätin muunkin kielletyn pois. Jopa ketsupin makaronilaatikosta.
Ei auta kun jatkaa salapoliisityötä. Mietin nyt kannattaako noita kahta ruoka-ainetta nyt edes tarjota, ottaisinko jonkun ihan uuden testattavaksi vai koettaisinko sitkeästi oireista välittämättä jatkaa? Tottuisiko elimistö pikkuhiljaa? Vai puhkeaisiko jatkuvasta altistuksesta allergia?
Nukkumaan pääsimme Ässän kanssa puoli kahdelta ja hän nukkui sitten lopen uupuneena vaille seitsemään ennen seuraavaa syöntiä. Jossain vaiheessa työnsin tuttia suuhun ja rauhoittui siihen. Olo on kuitenkin vähän naatti, pitihän aamulla herätä tyttöä kerhoon valmistelemaan. Onneksi mies sentään ennen töihinmenoaan hänet vei sinne. Poikien kanssa voisi jotain nyt keksiä, kun ei vielä tulipalopakkanenkaan paukkaa. Loppuviikoksi luvattu jo -20 astetta tai kylmempääkin, joten silloin ei ulos juurikaan ole asiaa.