Lauantai 4.3

Saimme pitkästä aikaa yövieraita, kun ex-luokkakaverini peruskoulun ajalta tuli miehensä kanssa käymään. Olimme jo koulussa kuin paita ja peppu, ajoittain välit viilenivät mutta nyt oli taas mukavaa. Ystäväni haaveilee lapsista ja aikovat ehkä vuoden sisällä alkaa yrittämään omaa... Ihanaa ja toisaalta niin omituista. En oikein osaa kuvitella kaveriani äidiksi, tuntuu hassulta että hälläkin olisi oma lapsi. Odotan kyllä ilouutisia innolla, vanhoista kavereistani kun vasta pari on saanut pikkuisia tähän mennessä.
Niin, ystäväni tuli siis eilen puoli neljän aikaan, mieheni haki heidät asemalta. Vaihdoimme kuulumisia ja laittelimme ruokaa (aurajuustolla, metwurstirouheella, jauhelihalla, Koskenlaskijalla ja valkosipulilla täytettyjä kesäkurpitsaveneitä, juustokuorrutuksen kera, höysteenä kalasalaattia). Syömään päästiin vasta yhdeksän tienoilla, oikeastaan hyvä ajoitus sillä isommat lapset menivät sopivasti nukkumaan tuolloin.
Ruokailun jälkeen katselimme telkkaria ja jatkoimme jutustelua, sekä tuhosimme 2 viinipulloa ;) Puolen yön aikoihin keksimme pelata Tuttu juttu-peliä ja heti perään vielä Seiskan juorupeliä. Aika hurahti kuin siivillä ja nukkumaan menimme klo 04 aamulla! Kuin ihmeen kaupalla sain Ässän nukahtamaan klo 00 ja hän sillä tiellään jatkoi unta klo 04.17 asti (katsoin kelloa ;)).
Aamulla sitten olikin lievää väsymystä ilmassa, kun M ja A herätti klo 8.35 uuteen päivään... huoh. Laittelin muksuille aamupalaa ja katsoimme lastenohjelmia, itse tein ristipistotyötä ja neuloin vuoronperään (ei ehdi kyllästyä ;D). Pikkuhiljaa porukka heräili ja puolenpäivän maissa pääsimme "aamu"palalle. Ihan mukavaa tuollainen, kun muutaman lasin viiniä nauttii, niin ei kellekään tullut edes paha olo.
Vaille yksi äitini tuli kauppakassin kanssa, tarkoituksenaan noutaa hoidossa olleet koiransa kotiin. Kerrankin äiti veti pisteet kotiin ja tarjoutui hoitamaan lapsiamme, jotta pääsemme J:n kanssa kahdestaan jonnekin! Jutustelimme siinä tovin ja annoin hoito-ohjeita lapsukaisista (välimatkaa meillä on n. 300km joten hän ei kovin usein meitä näe), kahden aikaan syötin Ässän ja hyppäsimme yövieraiden kanssa autoon. Heidät veimme toiseen kyläpaikkaan ja itse suuntasimme kylpylään nautiskelemaan vapaapäivästämme. Olihan se nautinto! Ihanaa vaan lojua poreiden keskellä, uiskennella tunnelia pitkin ulkoaltaaseen ja istuskella höyrysaunassa kaikessa rauhassa. Ei kesken kaiken huutoa "äiti, pyyhkimään!" tai tappelun nujakkaa (ainakaan sellaista, mihin itse pitäisi puuttua), ei velvotteita! Joimme siiderin puoliksi allasbaarissa ja rupattelimme niitä näitä.
Kylpylässä aikaa vierähti 1,5h ja nälän kurniessa suolissa  päätimme tehdä vielä pienen retken katsastamaan kylpylän yhteydessä olevaa ravintolaa. Listan ulkopuolelta sain tilattua itselleni ranskalaiset ja lehtipihvin (ilman maustevoita), joita pystyin suht hyvällä omallatunnolla nautiskelemaan pelkäämättä, että Ässä saa kamalia oireita syömisistäni. Ravintolassa oli palvelu erinomaista, tarjoilija otti mukavasti huomioon erikoisruokavalioni ja sain syödä jopa jälkiruokaa. En tosin vielä ole tarkastanut mahtaako lakkasorbetti suklaakastikkeella sisältää jotain kiellettyjä aineita, mutta ainakaan munaa ja maitoa niissä ei ollut. Mahat täynnä lähdimme kotiin kuuden maissa, väsyneinä mutta tyytyväisinä päästämään lapsenvahdin kotiinsa. Pitkä matka vielä edessä äidillä, mutta olen niin iloinen että hän meille tämän mahdollisuuden soi. Harvemmin nykyään mihinkään pääsee, kun ei sukulaisia ja tuttavia ole katsomaan lasten perään.
Kaikenkaikkiaan tämä viikonloppu on ollut mahtava; aikuista seuraa, omaa aikaa ja rentoutumista. Tällä jaksaakin sinnitellä seuraavat puoli vuotta ellei jopa vuoden... ;D