Keskiviikko 5.4

Meinaa aivan unhoittua tämäkin aloitettu perinne, joten blogaanpa nyt pari päivää myöhässä pikkujäbämme 11kk-kuulumiset.

* Konttaaminen on pääasiallinen liikkumismuoto. Ja sillä muuten pääsee kovaa! Paikallaan ei heppu malta enää pysyä kun nukkuessaan, syödessäkin huiskii käsillään ja jaloillaan kun mikäkin mustekala. Jokin huisin kiva asia, kuten koirien täydet ruokakupit lattialla tai tiskikone saavat heppusen konttaamaan turbovauhdilla kiljahdellen määränpäähän. Vauhti on tuntunut vain kovenevan viikkojen varrella.
* Pystyyn kiipeämisen lisäksi Ässä kävelee tukia pitkin. Kevyesti sohvan päästä päähän tai sohvapöydän ympäri taittuu matka ja vaikka vielä takaisinkin. Myöskin kiipeilyhommat alkaa kiinnostaa, tiskikoneen kannelle kiipeämistä on jo treenattu. Valloituskohteisiin kuuluvat myös Lego-laatikko ja lasten tuoli.
* Ässä oppi vilkuttamaan pari viikkoa sitten ja satunnaisesti sitä taitoa on harrasteltu. Rakastaa myöskin erilaisten esineiden viputtamista (kuten rattaiden veivaamista edestakaisin) sekä hakkaamista (varsinkin äidin paljaasta reidestä kuuluu eri kiva läiskytys). Muutenkin käsien motoriikka on hioutunut, pinsettiotteella löydetään kyllä pienimmätkin mahdolliset kivet lattialta.
* Ensimmäinen muksahdus sängystä koettiin jokunen viikko takaperin. Pitkään meni, vaikka toki olisi saanut jäädä kokonaan tapahtumatta. Onni onnettomuudessa, että pelkällä kuhmulla selvittiin.
* Hampaat kiusaavat selvästi pikkumiestä. Ikenet ovat pullottaneet jo monta kuukautta vaan hampaanalut pysyvät edelleen visusti piilossa. Kaikki mahdollinen ja mahdoton menee Täpästäjän suuhun, poistaminen aiheuttaa harmistuneen huudon.
* Syömisasiat ovat edelleen retuperällä. Pari kiinteää on sentään saatu ruokavalioon, riisi ja persikka. Suurin päiväannos kyseistä puuroa on vajaa 1,5 desiä, eli ravinnollista merkitystä tällä ei juurikaan ole. Lihaa pitäisi seuraavaksi saada mukaan menuuseen. Pääasiallinen ravinto heppusella on edelleen mamma eli äidinmaito.
* Yöunet on putoamisen jälkeen siirrytty nukkumaan omassa sängyssä ja yllättävän hyvin kaveri sinne nukahtaa. Heräilyjä on keskimäärin 3 per yö, joista 1-2 syöntejä. Tuttia koetan aina ensin työntää suuhun, sitten vasta maitoa.
* Ässä sai viikko sitten uudet (käytetyt) hienot rattaat (Emmaljunga Crossway), joissa nyt passaakin päiväunia nukkua. Jännä oli huomata tässä joitain viikkoja sitten, että heppua onkin yhä hankalampaa saada sisälle nukkumaan. Niinpä kokeilin rattaita ja yllätyin, kun meidän en-nuku-ulkona-tuntia-pidempään -poika koisasi 3-4h unia pihamaalla. Nykyään en enää edes yritä sisälle kun se on niin paljon helpompaa ulkona.
* Pikkujätkä on nykyään sitä mieltä, ettei ole enää mikään vauva. Alle vuotiaalle suunnatut lelut eivät voisi vähempää kiinnostaa, vaan isojen poikien pikkuautoja sitä olla pitää. Milloin mitäkin kolistelee lastenhuoneessa, välillä on pieniä muovieläimiä suussa ja toisinaan Neiti itkee, että Ässä söi hänen pompulansa. No, onneksi ei ole vielä niellyt yhtään ;)
* Tuoreet mitat saamme varmaan huomenna, joten malttakaahan sinne saakka ;)

Nyt koitan saada ton pikkumiehen unille, kun keikkuu tuossa vieläkin valveilla. Mokoma kakantekijä kun ei päivällä osaa moisia toimituksia hoitaa.