Torstai 1.12

Lunta tuli yön aikana 20cm ja nyt on ihanan talvinen keli. Välillä nuo uhkasi jo sulaa poiskin, mutta onneksi Talvi tuli "järkiinsä" ja antoi uutta lunta. Pulkat kaivoimme tänään varastosta ja ensimmäiset kyydit otettiin matkalla neiti neljäveen kerhoon. Takaisintullessa piti laskea muutaman kerran mäkeä, lapsilla oli huisin kivaa! Mukavaa välillä touhuta ihan vaan noiden kahden isomman kanssa, kuopus kun jäi nukkumaan hakureissun ajaksi (nukkuikin pitkät unet, 3,5 tuntia).

Big Brotherin finaali on tänään illalla. Saa nähdä kuinka käy, veikkaan ja toivon että Antti A. voittaa. En niinkään siksi, että pitäisin hänestä erityisen paljon, vaan koska Antti on osannut pelata todella hyvin. Hän pysytteli alussa vähän syrjemmässä, mutta kuitenkin porukassa. On sosiaalinen, mutta (yleensä) tahdikas. Huumorintajuakin löytyy. Mutta innolla odotan iltaa, suunnitelmissa onkin viedä lapset telmimään pihalle pariksi tunniksi jotta varmasti taintuvat ennen ysiä yöunille ;) Vauva nyt menee siinä sivussa.

Olen totaalisen kyllästynyt tähän meidän huushollin kaaokseen ja tänään sai eteinen kyytiä. Kävin läpi vaatekorit ja henkarit, pistin kesä/syysvaatteet pois ja järkeistin säilytyssysteemiä siten, että M ja A saivat kumpainenkin oman korinsa kenkätelineen ylimmälle hyllylle. Nyt he toivottavasti osaavat laittaa hattunsa ja rukkasensa koriin... toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.
Järjestelyn lisäksi kuskasin maton pihalle ja käskin miehen tamppaamaan (olin kai niin pahalla tuulella että katsoi parhaaksi "totella" ;D), sillä välin imuroin lattian ja kuurasin sen juuriharjan kanssa. Voitte uskoa että lähti p*skaista vettä! Samalla sain purettua agressioitani ja lopettaessa oli pelkästään hyvä mieli. Tuo eteinen oli juuri sopivankokoinen projekti, ei liian vaativa kerralla tehtäväksi.

Siivousinspiraationi on saanut uutta potkua FlyLadysta. En varmaankaan jaksa niin orjallisesti tuota noudattaa, mutta poimin sieltä omaan elämäntilanteeseeni sopivimmat niksit. Tärkeintähän olisi saada siivouksesta rutiinia, ei mitään pakollista vääntöä. Tiskipöytä nyt on jo jonkun aikaa ollut mulla työn alla, että se edes näyttäisi siistiltä. Useimmiten siihen kertyy kaikenlaista roinaa ja tiskiä, mutta pikkuhiljaa... Nyt peräti on enimmät tiskit poissa, vain muutama maitopurkki (hah, ainakin 10) ja mikronkupu on pöydällä.

Tyttö lauleli eilen ihania lauluja autossa. Hämä-hämähäkki ja Pienen pieni veturi sekoittuivat, mutta yllättävän hyvin neiti muistaa sanat. Veturin sävelellä laulettiin näin:
"Hämä-hämähäkki, aamulla kerran hieroi hyvin savuisia silmiään, sitten se pihisi ja puhisi ja yski, tsuku tsuku, lähdetään!" Tämän jälkeen muistui mieleen hämähäkin oikea sävel ja laulu jatkui:
"Hämä-hämähäkki, kiipes langalle, tuli sade rankka, hämähäkin vei. Aurinko armas, keko komea, muura-muura-muurahainen, kortta kuljettaa!" :D En voinut hymyilemättä kuunnella tätä luritusta, kun useamman kerran hän samalla lailla sen lauloin noin. Mun pieni :´)