Tiistai 11.4

Nyt on sitten ensimmäinen hirmumyrskykin paikallistettu Suomen kartalle. Ainakin siltä täällä näyttää... Sain tänään ihme vimman ja kylästä kotiuduttuani otin pitkään työn alla olleen koirien huoneen käsittelyyn. Valmiiksi en sitä millään ilveellä saanut, kiitos myöhäisherännäisyyteni (olen tehokkaimmillani klo 20 illalla kun pitäisi alkaa nukkumaanmenoa harkitsemaan), mutta enimmät villakoirat on metsästelty nurkista pois (ne kenneliimme kuulumattomat) ja muutama "roska" päätynyt oikeaan paikkaan eli roskiskatokseen. Muun muassa ne haisevat, hiekkaiset tyynyt, mitä koirat käyttivät nukkumapaikkanaan... yäk! Herää taas kysymys, miten sitä oikein voikaan huusholli päästä tähän kuntoon. No, eipä tuota tule itse nukuttua häkissä koirien kanssa niin ei tuotakaan sillä lailla huomaa, toki oma punkka pidetään kunnossa ja lasten myös.
Huoneen nurkassa olleet lelulaatikot (jotka on siis kerätty tyyliin imurin tieltä lattioilta) sain viimein lonittua läpi ja heiteltyä rikkinäiset pois. Samalla erottelin vanhemmat ja ei-niin-suositut roinat muovikasseihin mummolaan vientiä varten. Saapahan hieman lisää tilaa noille muille rojuvuorille ;) Sitterin sain myös vihdoin pistettyä kasaan, kankaat pesuun ja runko odottaa varastoon vientiä (niin, ehkä meillä ei sitten lapsiluku ole vielä täynnä ;)).
Nyt kun tämä into vaan säilyisi, niin voisi käydä myös kaikki kaapit läpi. Turhaakin turhempaa rojua varmasti löytyy enemmän kuin uskoisikaan. Voisi osan viedä kirpparille ja loput laittaa järkevästi säilöön. Kuulostaa niin helpolta kirjoitettuna, vaan käytännössä... no kaikki tietänee ;)

***

Pieni hajuherneeni konttasi viereen mölisemään, kovasti selostaa omaa kieltään ja vieno tuoksahdus kertoo lopun. Kun ei vaan taas olisi sellainen tahna-kakka vaipassa, mitä saa kynnet verillä hinkata takapuolesta irti ja sen jälkeen pesijän sormet haisee yökölle useita tunteja saippuapesuista huolimatta. Sellaista pikkuäijä on syytänyt joka toinen päivä, useita pieniä vaipallisia. Syyllinen tähän omituisuuteen on ilmeisesti torstaina aloitettu lisäravinne (apteekin oma sekoitus vitamiineja ja hivenaineita, tarkoitettu juuri tällaisille vähänsyöville allergiatapauksille), joka muuttaa kakan koostumusta väliaikaisesti. Toivon todella että kyse on katoavasta ilmiöstä, peittoaa nimittäin niskapaskat mennen tullen.