Maanantai 17.10 

Aamulla heräsimme yhdeksän paikkeilla. Vihdoinkin pakkasta, jee! Laitoin lapsille aamupalaa, söin itse ja puimme päälle, minkä jälkeen kaivoin lasten toppapuvut kaapista ja menimme ulos kahden isomman kanssa. Mies jäi vahtimaan kuopusta. Oli ihanaa kävellä koirien kanssa läheisen kukkulan päälle, saivat liikuntaa niin lapset kuin koiratkin. Päästin kaikki viisi rekkua irti ja voi sitä riemua! Juoksivat ristiin rastiin, jahtasivat toisiaan ja söivät heinää ja jäniksen papanoita. 8-vuotias spanielimme löysi jonkun vastustamattoman tuoksun ja kaivoi suuren kuopan sitä nuuskutellessaan. Mikä lie myyrä.

Taisimme viipyä reissulla ainakin puoli tuntia, sitten vein väsyneet mutta onnelliset koirat sisälle ja jäimme lasten kanssa siivoilemaan etupihaa. Jo oli aikakin, koko kesänä en ole mitään tehnyt pihan eteen ja törkyä riitti. Osa roinasta oli ollut muutosta lähtien ja nyt sain vihdoin nekin raivattua pois. Ei mennytkään kun 10 kuukautta ;) No, parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

Kesken ulkoilun alkoi poika kitistä ja tuuppasin hänet sisälle miehen kanssa. Itse jäin vielä hetkeksi siivoilemaan ja kun tulin tytön kanssa sisään, poika parkui edelleen. Mies oli jo tunnustellut että aika kuumana poju hohkaa ja niinhän se mittari todisti epäilyt oikeaksi; kuumetta 39,16 astetta.  Voi parkaa! Aamulla toinen oli vielä niin reipas ja iloinen, ei ollenkaan kipeän oloinen, niin nyt vaan itki ja valitteli kurjaa oloaan. Annoimme Pronaxenia ja mehua ja lähetimme pikkumiehen unten maille, raasu ei edes halunnut ruokaa, ei varmaan maistu kipeänä ollessa. Toivottavasti on yhtä nopea kuume-piikki kuin siskollaan, hänellä oli kuumetta vain sen lauantai-päivän ja sunnuntaina oli jo kunnossa.

Pahoin pelkään että tämä on jotain tarttuvaa laatua. Silloin olemme saattaneet tartuttaa kummityttömmekin tähän, eilenhän kyläilimme heillä. Neiti M on kyllä kasvanut ihan valtavasti, ensi kuussa tulee jo vuosi täyteen. Niin se vain aika menee nopsaan... *huokaus*  Kohta alkaa heilläkin uhma-vaihe, mielenkiinnolla odotan mitä kommelluksia M keksii.

Nyt taidan lähteä kaivelemaan kaapeista jotain herkkua, kamalasti tekee mieli jotain namia. Sii juu :)