Keskiviikko 2.11 

Eilen tuli maaginen puoli vuotta täyteen Vauvalla.

* Vauva osaa kääntyillä ja vääntyillä taidokkaasti. Pari kertaa on poika ollut jumissa pinnasängyssä, kun on kääntynyt poikittain eikä ole päässyt enää pois. Myöskin mahalta selälleen on oppinut pyörähtämään, vaikkakin usein tulee vielä huuto pään kopsahtaessa lattiaan.
* Esineisiin tartutaan jo suhteellisen varmasti ja tarkasti, ei niin paljoa alun hapuilua. Lelut myös pysyvät kädessä. Kaikenlainen rapiseva, kuten lehdet ja kirjat kiinnostaa, ylipäätään kaikenlainen uusi pinta mitä sormeilla. Isin pari päivää vanhaa parransänkeä on erityisen kiva näplätä ;)
* Helistimen heilutus on pop. Käsi vatkaa lelua niin maan vimmatusti, kasvoilla keskittynyt ja tuima ilme. Ja jos vielä joku kehaisee, on heilutus entistäkin villimpää. Myöskin mitä kovempi ääni, sitä hauskempi lelu on.
* Ensimmäinen hammas puhkesi alas oikealle 5 kuukauden ja 3 viikon iässä. Toista odotellaan.
* Puolivuotispäivän kunniaksi S sai maistella eilen ihkaensimmäisen kerran kiinteitä, päärynäsosetta. Kovinhan tuo oli ollut kiinnostunut syömisestä jo aiemminkin ja osasi hiukan avata suutaan. Maisteli, mutjutteli ja pyöritteli sosetta suussaan, mutta kaikki ½ tl meni alas :D
* Rytmiä meillä ei edelleenkään ole. Vauva nukkuu päiväunensa kun nukuttaa, yöunille menee hyvin vaihtelevasti klo 21-00.30 välillä. Öisin hän syö yleensä 1-4 kertaa, vaan onpa kaksi kertaa sattunut sellainenkin vahinko, että nukkua posottaa 8 tuntia yhteen putkeen. Ja äiti nauttii ;)
* 6kk-mitat: 7240g, 69cm ja päänympärys 44cm.