Perjantai 20.1

Ennenkuin alan vääntämään kakkupohjaa ja muita synttäritarjottavia, blogaan viime päivien kuulumiset.

Ässä on nyt kolmatta päivää ilman kiinteitä eikä näy oikein muualla kun ilmavaivojen vähentymisenä. Posket olivat taas eilen pahemman näköiset kuin aikoihin ja hieman syheröistä ihottumaa käsissä ja jaloissakin. Tosin mietin ovatko syheröt voineet tulla ryömimisestä, kun juuri noissa kohdin oli punaista pilkkua, mitkä osuvat lattiaan pojan ryömiessä. Kammottava ajatuskin pyörii välillä mielessä, koira-allergia... Ei, ei, haluan sulkea sen vaihtoehdon pois. Ehkä poika reagoikin Tolulle? Sillä kun viime sunnuntaina pesimme lattiat ja mielestäni ihottuma on tullut vasta nyt viikon sisällä. Tosin, vastahan tuo 2 viikkoa sitten lähti ylipäänsä liikkeelle...
Kasvojen punoitus on kyllä aika pahan näköistä. Illalla pienen naama loisti kuin tonttulakki, yhtenäistä laikkua poskissa, leuassa ja nenässä. Raukkaparka, ihoa kuumotti ja pienen oli selvästi vaikea olla :( Rasvastakaan ei apua ollut, eikä iho ylipäätään ole kovin kuiva. Punainen vain.

***

A täyttää tiistaina 3 vuotta. Iso mies jo! Tänään tulee ensimmäiset vieraat, äitini ja siskoni yökylään. Mukavaa saada taas elämää taloon (niinkuin tuota ei olisi normaalistikin...)! Omien koiriemme lisäksi tulee vielä 3 vierasta, joten ainakin Ässällä riittää katsomista, hän kun on ihan koirahullu penska jo nyt. Lisäksi siskoni, 9v ja 11v ovat oivia viihdyttäjiä kahdelle isommalle. Tulee mulle lokoisat oltavat, heh :D

***

Kävimme aamulla Ässän ja M:n kanssa hammashoitajalla (M kävi suuhygienistillä). Reikiä nolla, mutta oikomishoitoon neitonen nyt joutuu :( Arvasinhan minä tämän, itseltäni kun on hampaita oiottu kouluiässä ja miehenkin hampaat vähän vinksottavat. Tosin tytön purentavika kuulemma johtuu ihan peukalon imemisestä, hän kun edelleen nukahtaessa tai pelätessään ujuttaa peukun suuhun. Harmittaa ihan etten opettanut häntä vauvana tutille vaan annoin imeksiä käsiään! Helpompi olisi ollut tutista luopua kuin sormesta. No, hoidettavahan nuo hampaat nyt on.
Ässä hurmasi hammashoitajansa ruskeilla nappisilmillään ja hymyllään. Täti kyseli luonnollisesti ruokailuista ja imetyksestä ja aloitti jo paasaamisen yöimetyksistä (vaikka koetin väittää vastaan että äidinmaito _ei_ reikiinnytä hampaita), kunnes tippa silmässä kysyin kumpi on pahempi, reikiintyneet hampaat vai että lapsen paino ei nouse. Muuttuipa ääni kellossa ja loppuajan täti oli erittäin myötätuntoinen, sekä puhutteli meitä "erikoistapauksena". Aivan ajan lopussa juttelimme jo koiristakin :D Oikein mukava ihminen kertakaikkiaan, olin varautunut "pahempaan". Hyväksyi imetyksen ja puolsi jopa 3-vuotiaan imetystä. Hyvä, hyvä, enemmän tällaisia ihmisiä hoitohenkilökuntaamme! :) Mukaan saimme käynniltä hammasharjan ja pienen tuubin tahnaa, jota sitten poskihampaiden tultua pitäisi alkaa käyttämään.

***

Nyt pitäisi alkaa siivoiluhommiin sekä kakkua leipomaan. Teen Nalle Puh -kakun (mikäli onnistuu), jonkun kuivakakun (tiikerikakku kai se perinteinen on) sekä pizzarullia voitaikinasta. Nam nam. Itse aion jättää kakut väliin (kananmunan takia), mutta pizzarullia uskaltaudun kokeilemaan. Ketsuppiahan niissä on, mutta se on vielä epävarma aiheuttaako oireita vai ei. Tässähän sekin tulee testattua.
Mutta nyt hommiin! Työt odottavat tekijäänsä (tosin eivät myöskään tekemällä lopu, huoh)! Adios.